A mi szakértelmünk, az Ön energiatanúsítványa

Akár a biztosító is fizetheti

Megfelelő biztosítás kötéssel a háztulajdonosok spórolhatnak a lakóházak számára a jövő évtől kötelező energia-tanúsítvány árának egy részét

Zöld Otthon Együttműködés néven az UNIQA Biztosító Zrt., a Magyar Passzívház Szövetség, (MAPASZ) valamint a MAPASZ tagjai olyan szerveződést hoztak létre, amelynek célja a környezettudatos, modern, energiatakarékos otthonok elterjedése és népszerűsítése a magyar lakosság körében.

Az együttműködés tagjai azt vállalják, hogy olyan "zöld" termékeket, innovatív szolgáltatásokat kínálnak termékpalettáikon, ennek jegyében az UNIQA Biztosító szeptembertől egy új - a környezettudatos otthonkialakítás igényeinek megfelelő - lakásbiztosítási terméket vezet be - mondta Kurtisz Krisztián, az UNIQA Biztosító nem-élet biztosítás főigazgatója. Az Otthon és környezet elnevezésű biztosítás "Öko" csomagja védelmet nyújt az olyan értékes berendezésekre is, mint a napelemek, napkollektorok - a piacon eddig elérhető biztosítások eddig csak részben, komoly díjért védték ezeket a drága berendezéseket.

Az új lakásbiztosítási konstrukció abból a szempontból is különleges, hogy 15 ezer forint értékhatárig hozzájárul a jövő év elejétől kötelezően bevezetésre kerülő Lakás Zöldkártya, azaz ingatlan energetikai tanúsítvány megszerzéséhez. A tanúsítvány nélkül egyetlen értékesítésre, hosszú távú bérbeadásra, vagy átírásra kerülő ingatlant sem lehet piacra dobni. A tanúsítvány átfogó tájékoztatást ad az épület energiahatékonyságáról, és ennél fogva az ingatlan tényleges forgalmi

Az új termék bevezetésével egy időben, az UNIQA - a MAPASZ és tagjainak szakmai támogatásával - az energiatakarékos otthon koncepcióját, összetevőit bemutató és népszerűsítő, közérdekű microsite-ot is elindított. A www.otthoneskornyezet.hu oldal fő vonzereje egy 3D-ben modellezett forgatható passzívház.

forrás: www.napi.hu