A mi szakértelmünk, az Ön energiatanúsítványa

Energetikai tanúsítvány 2018 változások

2018. január 1-től szigorodnak a követelmény értékek, melyre új épület építése esetén érdemes odafigyelni, mert a használatba vételi engedélyhez szükséges energetikai tanúsítványban már ezeknek a követelmény értékeknek kell megfelelni.  A besorolások nem változnak, csak a hőátbocsátási tényezők követelményértékei szigorodik az épülethatároló szerkezetek esetén (pl.: külső fal, lapostető, padlás födém, pince födém, külső nyílászárók stb.) . Emellett az előírt fajlagos hőveszteségtényező és az összesített energetikai jellemző is alacsonyabb lesz.
 
A tapasztalataink alapján, az új követelmény értékektől, nem kell megijednünk, mert a mai építtetők már szem előtt tartják az épület hosszú távú fenntartási költségeit, ezért már eddig is jóval jobb követelmény szintet értek el, mint a 2018 előtti szabályozások.
 

Azonban érdemes lesz odafigyelni az összesített energetikai jellemzőre, mert például egy jól leszigetelt ház nappali áramos sima elektromos fűtéssel és villanybojlerrel, nem fog már megfelelni, valamennyi megújuló energia (napelem) használatára szükség lesz, hogy megfeleljen.

A következő változás 2021-től lép életbe, mely a hőátbocsátási értékeket nem érinti, csak a fajlagos hőveszteség tényezőt és összesített energetikai jellemzőt, valamint ezen felül megkövetel 25 % megújuló energia részarányt is.

 

Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárulsz és elfogadod ezek használatát a böngésződben. További információt az adatkezelési tájékoztatónkban találsz.

Elfogadom