A mi szakértelmünk, az Ön energiatanúsítványa

Hőkamerás vizsgálat Budapest árak

Hőkamerás vizsgálat, hőtérkép, hőfotó, épület termográfia

Áraink Budapesten:

Helyszíni, szóbeli kiértékelés
Lakás 120 m2-ig 14.000 Ft
Családi ház 120 m2-ig 20.000 Ft
Vízsgálai jegyzőkönyvvel és javaslatokkal
Lakás 120 m2-ig 22.000 Ft
Családi ház 120 m2-ig 30.000 Ft
 
Áraink nettó árak és Budapest területén belül érvényesek, továbbá tartalmazzák a kiszállást, a fényképek elkészítését és az e-mailben történő megküldését.
 
A hőkamerás vizsgálatot a pontosságára való tekintettel, általában az épületen belülről végezzük, hogy pl.: a külső vakolat, vagy a külső árnyékoló sín, ne vezessen bennünket félre.
 
A hőfotók elkészítésének feltétele, hogy a kinti és a benti levegő között 10 °C különbség legyen.
 
Az elmúlt évek hőkamerás viszgálatai alapján, Októbertől Márciusig végezhető a munka.
 
Budapest környékén + 5.000 Ft a kiszállási díj:
 
Csömör, Dunakeszi, Fót, Göd, Mogyoród, Kerepes, Kistarcsa, Nagytarcsa, Pécel, Isaszeg, Ecser, Maglód, Gyömrő, Vecsés, Gyál, Felsőpakony, Dunaharaszti, Alsónémedi, Szigetszentmiklós, Tököl, Halásztelek, Szigethalom, Érd, Diósd, Tárnok, Budaörs, Biatorbágy, Budakeszi, Páty, Remeteszőlős, Nagykovácsi, Budajenő, Telki, Solymár, Pilisszentiván, Pilisborosjenő, Pilisborosvár, Budakalász, Üröm, Pomáz, Csobánka, Szentendre, Leányfalu.
 

Mire jó a hőkamerás vizsgálat?

A hőkamerás vizsgálat (termográfia) egy passzív, érintés nélküli mérési módszer, ami egy termikus képet készít és a különböző felületek hősugárzását mutatja be. A hőkamera az emberi szem számára nem látható hosszúhullámú (infravörös) sugárzást teszi az emberi szem számára láthatóvá. Ezért a hőkamerás mérés kiválóan alkalmas lakások, házak, ipari-, mezőgazdasági épületek, ingatlanok hőveszteségeinek feltárása („hol szökik a meleg”).
 

Mi a hőkamerás vizsgálat legnagyobb előnye?

A hőkamerás épületdiagnosztika a legjobb módszer az épületek rejtett hibáinak feltárásához, hiszen ez egy érintés- és bontásmentes módszer.
 

Melyek a hőkamerás vizsgálat főbb alkalmazási területei?

A hőkamerás vizsgálattal képesek vagyunk láthatóvá tenni a nyílászárók, a falazat, az áthidalók, és a födém hőveszteségeit. A hőkamerás mérésnek alapvetően a következő alkalmazási területei vannak:
  • hőveszteségek feltárása,
  • hőszigetelési hiányosságok és hibák feltárása,
  • hőhídak feltérképezése,
  • nyílászárók tömítéseinek, beállításának ellenőrzése. 

Mi az a hőhíd?

A hőhidak behatárolt helyen fellepő hőáramtöbbletek, melyek hatására az épületszerkezet belső oldali hőmérséklete csökken, és a nedvesség felhalmozódás veszélye nő. Amennyiben a felületi hőmérséklet a harmatpont alá csökken, a felületen pára csapódik le.

A hőhidakat alapvetően két csoportba oszthatjuk:
  • geometria (szerkezetből származó) hőhíd és
  • anyaghasználatból eredő hőhíd.

Mire jó még a hőkamera?

A hőkamerás diagnosztikának a fentieken túl a további alkalmazási területei vannak:
  • radiátorok eliszaposodásának, levegősödésének vizsgálata,
  • padló-, fal-, mennyezetfűtés csövezésének bemérése, hibáinak feltárása,
  • napelemek hibáinak feltárása,
  • elektromos vezetékek csövezésének bemérése.

Mikor érdemes a hőkamerás vizsgálatot elvégeztetni?

Teljeskörű hőkamerás épületdiagnosztikát érdemes a hőszigetelési beruházások előtt elvégeztetni, hogy az ingatlanon láthatóvá váljanak a hőveszteségek, lokalizálhatók legyenek a hőhidak és az esetleges további hiányosságok, amelyekre különös figyelmet kell majd fordítani a hőszigetelés kivitelezésekor.

Érdemes még új ingatlanok vásárlásakor vagy a hőszigetelés beruházások után a hőszigetelés minőségének ellenőrzés céljából. A hőkamerás felvételeknek köszönhetően láthatóvá válnak az esetleges hőszigetelési hiányosságok.

Nyílászárók tömítési-, beállítási hibáinak feltárásához, akár nyílászárók cseréje előtt vagy után. Fűtőtestek hibáinak feltárásakor (pl.: padlófűtés szivárgása, radiátorok eliszaposodása, - levegősödése esetén).

Födémek és tetőtérbeépítések hőszigetelésének vizsgálatához.

A hőkamerás vizsgálat kiválóan alkalmas padló-, fal- és mennyezetfűtés csövezésének bemérésére, szivárgások feltáráshoz. Mennyezet- és falfűtés esetén csillárok, képek rögzítése előtt, hogy tudjuk, hova ne fúrjunk és ne verjünk szöget.

Bármilyen további olyan esetben, ha az ingatlan hőháztartásával kapcsolatban kételyeink vannak („a magas fűtésszámla ellenére fázunk”).
 

Milyen korlátai vannak a hőkamerás vizsgálatnak?

A megfelelő hőkamerás vizsgálathoz a kültéri és a beltéri hőmérséklet különbségnek legalább 10 °C kell lennie. Így, a tapasztalatok alapján, a hőkamerás diagnosztika októbertől márciusig végezhető.

Érdeklődjön a +36703851815 -ös telefonszámon!
 
 
 
 

Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárulsz és elfogadod ezek használatát a böngésződben. További információt az adatkezelési tájékoztatónkban találsz.

Elfogadom