A mi szakértelmünk, az Ön energiatanúsítványa

Mi az energetikai tanúsítvány?

Az energiatanúsítvány megmutatja az épület energetikai minőségét, energiahatékonyságát. A tanúsítás során egy szakember méri fel többek között a falakat, a nyílászárókat és a melegvíz-, illetve fűtésrendszert. A kapott eredményeket aztán összehasonlítják a vonatkozó jogszabályi előírásokkal, majd az ingatlant besorolják egy betűvel jelzett osztályba. Ha az épület nem érte el a megfelelő szintet, az energetikai tanúsítvány tartalmazza a lehetséges fejlesztésekre tett javaslatokat is.

Mit jelent az energetikai tanúsítványba kerülő betű?

Akárcsak a háztartási gépek esetében ez a betű az energiahatékonyságra utal. A legjobb besorolás az AA++, a legrosszabb az II. Az épületekkel szemben támasztott energetikai követelményeknek éppen megfelelő ingatlanok CC besorolást kapnak. Ezekhez a követelményekhez viszonyítják a felmérés során kapott eredményeket, majd egy arányszám alapján sorolják a megfelelő osztályba az épületet. A könnyebb értelmezhetőség érdekében az energetikai tanúsítvány tartalmaz egy szöveges jellemzést is.

Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárulsz és elfogadod ezek használatát a böngésződben. További információt az adatkezelési tájékoztatónkban találsz.

Elfogadom